Menu

80's Hairband radio

 

Site mutaties

 • donderdag 26 januari 2017 om 21:57:09
  Aanpassing van de mobiele pagina met rocknieuws. Splitsing aangebracht in nederlandstalig rocknieuws en internationaal rocknieuws.

 • zaterdag 7 januari 2017 om 13:11:15
  De Sportify playlist op de homepage vervangen door de 80's Hairband internetradio zender van 181.fm

 • zondag 18 september 2016 om 16:57:16
  Aanpassing van de feed van Blabbermouth

 • zaterdag 13 augustus 2016 om 15:04:18
  Aanpassing van de code om YouTube video's wederom weer te kunnen geven.

 • woensdag 15 juni 2016 om 13:37:16
  Toevoeging setlist van Sixx A.M. in TivoliVredenburg

Vandaag jarig

 • Joe Walsh (Eagles) (70)

 • Frank Marino (Mahogany Rush) (63)

  Inloggen


Notice: Undefined index: status in /var/www/vhosts/rush2112.nl/httpdocs/Scripts/Core/loginFunctions.php on line 73
Username
Paswoord

Over deze site

Op deze pagina even een toelichting over de tot standkoming en geschiedenis van deze site. Het begon allemaal in juni 2007. Toen volgde ik een paar dagen een cursus PHP. Aangezien het me wel vaker was gebeurd dat ik na het doen van een cursus de lesstof liet verwateren omdat ik er na de cursus niets meer mee deed (denk aan de cursussen SAS en Visual Basic), leek het me een goed idee om geheel zelfstandig een website te gaan maken in de programmeertaal PHP. Naast de uitleg over PHP werd er op de cursus namelijk ook aandacht besteed aan MySQL en een combinatie van beide. En dat maakte het interessant, want dan kan je een dynamische website maken.

Het begin

Via MySQL kan je een database benaderen en uitlezen. Dat leek me dus wel wat. Maar ja, wat stop je in die database?! Oftewel, welke gegevens zijn leuk genoeg om in een database te stoppen en interessant genoeg om te presenteren. Na verloop van tijd leek het me wel wat om alle concerten waar ik geweest ben vast te gaan leggen. Ik had namelijk in de afgelopen jaren altijd (het merendeel van) de concertkaartjes bewaard. Zo gezegd, zo gedaan. Maar al snel kwam ik erachter dat het niet één tabel met concerten werd, maar om het juist 'relationeler' te maken kwamen er ook tabellen voor concertlocaties, bands, concertgezelschap etc. die dan allemaal verwijzingen hadden in de concertentabel.

Het vervolg

Dit alles resulteerde dus in een website met een overzicht bezochte concerten die benaderd kon worden via http://jone.vriendjesvriendinnetjes.nl. De site was puur een naslagwerkje voor mezelf en enkele intimi annex regelmatige medeconcertgangers. Uiteindelijk was ik er trots op dat ik dit zelfstandig voor elkaar heb gekregen na slechts een paar (basis)cursusdagen. Maar op de achtergrond was dit toch allemaal wel erg 'basic'. Hierdoor speelde ik met de gedachte om dit wat te verbeteren / - lichtelijk te - professionaliseren. Dat heeft echter wel wat voeten in aarde gehad omdat de hele site grotendeel van nul af aan opnieuw gebouwd moest worden. Alleen de database bleef intact en werd zelfs her en der uitgebreid. Ook kwam ik op bepaalde punten ver buiten het bereik van de lessen die ik had gevolgd, waardoor ik via allerlei website zelf moest gaan achterhalen hoe e.e.a. mogelijk was binnen PHP.

Het resultaat

In eerste instantie wilde ik op http://jone.vriendjesvriendinnetjes.nl de nieuwe versie van de website gaan zetten, maar dan zou de oude site vervallen. Gelukkig bleek dat ik toen deze domeinnaam kado kreeg, waardoor ik dus een mooie lege website had waar ik mee aan de slag kon. Nadat ik het concertendeel van de site opnieuw had gemaakt, leek het me een aardig idee om ook alle muziek DVD's, boeken en films die ik/we bezit(ten) er maar meteen bij op te nemen. Zie hier op deze website dus het resultaat van de noeste arbeid die ik in heel wat spaarzame avonduren heb gestoken.

Ontwikkeling

Maar de website is nog niet helemaal af. Ik heb nog een flinke waslijst met actiepunten die ik 'ooit' nog wil verwerken op de site. Maar ter voorkoming van dubbel onderhoud van de oude en deze website is deze website nu (juli 2009) zover opgetuigd dat hij toonbaar is aan de buitenwereld. Regelmatig zullen er nog zaken worden aanpast of toevoegd. Zie hiervoor de menu-optie Wat is er nieuw?

Real Time Analytics